Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024
Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024

Joel Díaz anuncia que plega del ‘Zona Franca’ arran de l’acomiadament “injust i inacceptable” de Manel Vidal

|

- Publicitat -

El comunicador i humorista Joel Díaz, que cada dia de dilluns a dijous presentava el late night ‘Zona Franca’, anuncia que plega del programa després que TV3 decidís acomiadar un dels seus col·laboradors, Manel Vidal, arran d’un gag crític amb el PSC. Díaz ha anunciat la decisió d’abandonar el programa a través de Twitter, on ha explicat que el motiu ha estat la “injusta i inacceptable” decisió de fer fora Vidal de l’espai.

Díaz abandona el programa aquest mateix dilluns, 30 de gener, tal com ha explicat al seu compte personal de Twitter. “A partir d’avui mateix, deixaré de presentar el ‘ZonaFranca TV3′ arran de la decisió presa per la direcció de TV3 d’apartar del programa el Manel Vidal, una decisió que considero injusta i inacceptable tant en el fons com en la forma en què s’ha pres i comunicat“, ha etzibat. Vidal ha respost la piulada de Díaz: ““No té gaire valor que ho digui jo perquè és el meu amic, però no he vist mai ningú posar el coll (en tots els sentits) com ho ha fet en Joel amb aquest programa”, ha escrit. 

Publicitat

TV3 suspèn temporalment el ‘Zona Franca’ per estudiar-ne la continuïtat

Poc després, TV3 ha anunciat a través d’un comunicat que suspèn temporalment el programa mentre n’estudia la continuïtat; el programa no s’emetrà avui, ni els pròxims dies, tal com ha informat la cadena. A l’escrit, la televisió pública lamenta la decisió de Díaz però assegura respectar-la. 

La polèmica per l’acomiadament de Vidal de TV3 desferma les crítiques

La setmana passada, es feia públic que Sigfrid Gras, el president de TV3, havia acomiadat Manel Vidal del ‘Zona Franca’, on era habitual col·laborador, per un gag en què criticava els posicionaments extremistes del PSC en qüestions com ara els pressupostos de Catalunya (les negociacions dels quals bloquegen constantment) o la independència de Catalunya, qüestió sobre la qual el partit s’ha mostrat totalment contrari, participant també incomptables vegades en la repressió cap a l’independentisme i la llengua catalana.

Et pot interessar  3Cat inaugura la nova delegació a Perpinyà i recupera la presència permanent a la Catalunya del Nord

Gras va justificar la decisió explicant que “s’havien traspassat tots els límits de l’humor” en una televisió que és pública i que, per tant, “abraça moltes sensibilitats”, a la vegada que també afirmava no haver vist el gag fins que aquest va emetre’s. Durant la sessió de control a la CCMA, també es va avisar l’equip del ‘Zona Franca’ que, si volien continuar amb el programa, gags com el de Vidal amb el PSC no podien tornar a repetir-se.

Les xarxes van encendre’s arran de l’acomiadament de l’humorista, i pocs dies després, el mateix Vidal trencava el silenci i desmentia les declaracions del president de TV3, a la vegada que criticava els intents de despolititzar la televisió pública.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut