Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

Turull qüestiona la “credibilitat” del PSC amb l’ampliació de l’aeroport del Prat

El secretari general de Junts diu que la negociació dels pressupostos amb el Govern es troba en una “fase incipient”

Agències 03/12/2022

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha qüestionat la “credibilitat” del PSC pel que fa a l’ampliació de l’aeroport del Prat. Així ho ha dit després que, en una entrevista a l’ACN, la portaveu dels socialistes, Alícia Romero, hagi afirmat que veu “possible” introduir l’ampliació d’aquesta infraestructura a la negociació dels pressupostos. “Que el PSC faci segons quines propostes quan hi ha incompliments i no hi ha voluntat de donar tota la potència….La seva gran aposta ha estat posar-li el nom de Josep Tarradellas”, ha dit en declaracions als periodistes des de Torredembarra. Turull també ha afegit que la negociació dels pressupostos amb el Govern es troba en una “fase molt incipient” i que encara els hi falta informació.

 

Pel que fa a la petició del PSC per reclamar un “compromís ferm” per part del Govern envers el projecte de Hard Rock, Turull ha celebrat que els socialistes posin aquest tema damunt la taula de negociació dels pressupostos. Turull ha refermat la defensa del projecte, el qual considera “molt important per a la projecció del país”. Per contra, el secretari general de Junts n’ha criticat la “lentitud” i els “prejudicis ideològics” que han alentit el seu desenvolupament.

 

També ha reivindicat el decàleg de propostes presentat per la formació al Govern aquest dimecres. Turull ha apuntat que hi ha temes dels quals no n’han rebut resposta, com és el cas de la fiscalitat justa. A la vegada, el secretari de JxCat ha lamentat que els falta informació, si bé ha reconegut que es troben en una fase “molt incipient” per negociar els comptes. “Fa de molt mal treballar, quan has d’esmenar uns pressupostos, no tenir tota la informació”, ha etzibat. En aquesta línia, Turull ha apuntat que les converses amb el Govern seguiran “si és que volen seguir parlant amb nosaltres”.

 

Turull ha atès als mitjans de comunicació a Torredembarra, en el marc d’un acte de presentació dels candidats per les eleccions municipals de diverses localitats del Baix Gaià.