Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Turull qualifica la “ingerència” de la JEC al Parlament de “desballestament de l’Estat de Dret”

Ponsatí dubta que la cambra catalana prengui cap altra decisió que no sigui "passar per l'adreçador"

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts per Catalunya (JxCat), Jordi Turull, ha qualificat la “ingerència” de la Junta Electoral Central (JEC) al Parlament de “desballestament de l’Estat de Dret”. Turull ha reaccionat així a la decisió de la JEC d’ordenar la retirada de l’escó de diputada a la presidenta del seu partit i presidenta suspesa de la cambra catalana, Laura Borràs. “La JEC culmina el seu despropòsit amb una nova filtració abans d’informar la MHP Laura Borràs”, ha escrit a Twitter. “Una nova ingerència de l’Estat en la política catalana on un òrgan administratiu pot alterar el poder legislatiu”, ha afegit. “Un desballestament de l’Estat de Dret”, ha reblat Turull abans de cloure: “Tot el suport, presidenta”.

Publicitat

L’eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí també ha reaccionat a la notícia en una entrevista a TV3, durant la qual s’ha mostrat pessimista sobre la possibilitat que la Mesa del Parlament s’oposi a la JEC i mantingui la postura de no retirar l’acta a Borràs fins que hi hagi sentència ferma. “No anticipo que passi res més que no sigui passar per l’adreçador”, ha indicat.

De la seva banda, el diputat de JxCat Jaume Alonso-Cuevillas ha indicat al seu compte de Twitter: “Encara que ja esperàvem tant la resolució com la filtració, cal recordar que per molt que ho digui la LOREG, la JEC o el TS, retirar l’escó a un electe vulnera diversos Drets Fonamentals com bé va recordar el Dictamen del Comitè de Drets Humans de NU el passat 30 d’agost”.

Et pot interessar  El Govern retreu a Junts que pacti alcaldies amb el PSC per evitar que siguin d'ERC: "Costa d'entendre"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió