Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Turull dispara contra la proposta d’un referèndum pactat i reclama “passar a l’acció com el 2017”

El secretari general de Junts avisa Aragonès que aquesta via “ja s’ha intentat” i que la taula de diàleg “no ha solucionat res”

Redacció 16/12/2022
El secretari general de Junts, Jordi Turull, en una atenció als mitjans a la seu del partit Data de publicació: dimecres 30 de novembre del 2022, 12:59 Localització: Barcelona Autor: Sara Escalera

Junts fa un cop sobre la taula. El secretari general del partit, Jordi Turull, ha avisat al president Pere Aragonès que el referèndum pactat amb l’Estat “ja s’ha intentat” i ha reclamat “tornar a passar a l’acció com el 2017“. “Hem de seure les forces independentistes per marcar un nou traçat ara que veiem que el govern espanyol no té cap intenció de resoldre i mullar-se amb el tema del referèndum i l’amnistia“, ha dit aquest divendres en declaracions a TV3.

Des de Junts també retreuen a ERC que la taula de diàleg “no ha solucionat res” i no ha abordat “ni l’autodeterminació ni l’amnistia”. Pel que fa a la unilateralitat, Turull ha reivindicat que “Catalunya no ha de renunciar a cap iniciativa política per assolir la independència sempre que sigui pacífica i democràtica”.

El secretari general de JxCat recela de l’etapa de la taula de diàleg i espera que “no serveixi per blanquejar més la repressió” ni per facilitar que el president espanyol Pedro Sánchez vengui internacionalment “que a Catalunya el tema ja s’ha donat per liquidat”. “No s’ha solucionat res, la repressió és més forta i el desig dels catalans per la independència augmenta en cada elecció”, ha assegurat.