Dissabte, 19 de setembre de 2020 - Edició 786
La República

Tres de les resolucions aprovades al ple sobre la monarquia es publiquen mutilades al BOPC per no contravenir el TC

El secretari general inclou la resta de textos votats i avisa en una nota que té el “deure de paralitzar-les”

Redacció
Redacció 10/08/2020
Imatge d'una votació al Parlament

El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) ha publicat finalment aquest dilluns les resolucions aprovades al ple sobre la monarquia que es va celebrar divendres. Ara bé, no hi apareixen punts de tres resolucions aprovades per l’hemicicle que contravenen les instruccions i advertiments del Tribunal Constitucional. Per això, el secretari general de la cambra, Xavier Muro, adjunta una nota al final del document en què hi recorda que té el deure d'”impedir o paralitzar qualsevol actuació jurídica o material” que pugui suposar l’incompliment de les sentències del TC.

 

Per això no s’ha publicat la resolució conjunta presentada per JxCat, ERC i la CUP en els punts que ratifiquen la voluntat del Parlament de “superar aquest règim monàrquic és constituir efectivament la república catalana com un Estat de dret, democràtic i social” ni la menció a la “monarquia corrupta delinqüent”. Tampoc hi ha l’apartat de la presentada per ERC que acusa Felip VI d’haver “participat concertadament amb la resta de poders de l’Estat en la repressió i laminació de drets del poble català” ni els proposats per la CUP que reproven el rei “per dècades d’impunitat i d’enriquiment il·legítim” i assenyalen la monarquia com a “pilar cabdal per la persecució dels drets del poble català i contra la construcció de la república catalana”.

 

Aquest mateix dilluns, el BOPC ha publicat també les resolucions íntegres que la Mesa va admetre a tràmit i que es van dur al ple.

Publicació resolucions aprovades ple Parlament

Relacionats