Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Totoro torna als cinemes de Catalunya

30 anys després de la seva estrena, el film de Hayao Miyazaki es reestrena als cinemes

|

- Publicitat -

Des de la setmana passada els aficionats als cinemes poden tornar a gaudir del film El meu veí Totoro (Hayao Miyazaki, 1988) als cinemes. Vertigo Films reestrena la pel·lícula d’animació en 105 cinemes de l’Estat. El clàssic de l’animació va suposar l’obertura de nous camins en l’estètica i la narració d’històries per a infants.

Publicitat

El meu veí Totoro, és un relat del Japó rural dels anys cinquanta. Un professor universitari es trasllada amb les seves dues filles en una regió boscosa del país nipó. La mare es recupera de tuberculosis en un sanatori. Una vegada a la nova casa, les dues germanes descobreixen una sèrie d’esperits del bosc que els faran corre aventures.

La importància del film de 1988 rau en el fet que suposà la creació del personatge Totoro: El rei del bosc. I el llançament dels Estudis Ghibli com a referents mundials de l’animació. El primer punt ha generat una indústria de marxandatge molt potent, que ha equiparat al Japó, Totoro amb Mickey Mouse.

El segon punt, el llançament dels Estudis Ghibli, ha estat determinant en la història contemporània del cinema d’animació. La seva ideologia anticapitalista ha fabricat grans films amb un alt contingut ideològic; com per exemple La princesa Mononoke o Porco Rosso.

Aquí podeu consultar la llista de cinemes que reestrenen El meu veí Totoro

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió