Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Torres (Nissan) veu possible un acord a Barcelona si els sindicats cedeixen

Usoc respon que buscaran el millor per als treballadors “per responsabilitat”

Avatar
Agències 02/08/2020

El responsable d’operacions industrials de Nissan Motor Ibèrica, Frank Torres, ha considerat aquest diumenge que és possible aconseguir un acord sobre el futur de les plantes barcelonines que la companyia defensa tancar si els sindicats cedeixen i s’apropen postures entorn de l’oferta de la direcció, després de la fi del període de consultes sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE).

 

“Però donar marge per negociar només té sentit si les posicions anessin properes, però avui dia estan separades”, ha advertit en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, i ha xifrat aquestes diferències en centenars de milions d’euros.

 

Ha avisat que Nissan no pot assumir “compromisos que al final no podrà realitzar”, i ha plantejat demanar una mediació al Govern central si no s’arriba a un acord abans del dimarts, data en la qual expira la proposta que va fer la companyia i que inclou indemnitzacions i prejubilaciones.

 

Ha reclamat tenir en compte que l’interès de tots és aconseguir un acord, per la qual cosa les administracions també han de posar de la seva part en la negociació sobre les plantes de la fàbrica de la Zona Franca i els centres de Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca (Barcelona): “Esperem que juguin el seu paper i ens ajudin”.

 

Però l’acord ha d’aconseguir-se aviat –ha dit– ja que en cas contrari “no hi haurà producció a partir de gener de 2012, i llavors ja no hi haurà cap opció de seguir produint”.

 

Els comitès d’empresa de Nissan van rebutjar aquest dissabte davant l’assemblea de treballadors la proposta de la direcció, en considerar que “el seu guió ja estava escrit” i que no satisfà els interessos dels afectats, segons un comunicat.

 

“TEMPS I PAU SOCIAL”

 

Quant als potencials interessats en reindustrializar les plantes, el Govern ha informat que aquestes empreses demanen “temps i pau social”, segons Torres.

 

Preguntat per si Renault és el culpable del tancament, ha dit que “les decisions que prengui l’aliança és quelcom que haurà de parlar l’aliança”, mentre que les que prengui Renault les haurà d’explicar la companyia francesa.

 

MIGUEL RUIZ (USOC)

 

En declaracions a Tv3 aquest diumenge, el president de la secció sindical de Sigen-Usoc a Nissan, Miguel Ruiz, ha respost a Torres que “per responsabilitat” els sindicats intentaran cercar el millor per als treballadors.

 

S’ha mostrat obert a dialogar si aprecien en l’empresa un canvi i tarannà negociador, “cosa que a dia d’avui, per molt que Frank Torres i la direcció ho diguin, en la taula de negociació no s’ha vist així”, ha mantingut.