Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 720
La República

Torra respon a Iceta: “Digui al president Sánchez que deixi d’amagar-se rere vostè i s’avingui a seure per negociar”

El president recorda al líder del PSC que la Taula de Diàleg no es reuneix a petició dels socialistes “per no interferir en els períodes electorals”

Redacció
Redacció 20/10/2019
Pla general del líder del PSC, Miquel Iceta, gesticulant mentre li parla el president de la Generalitat, Quim Torra, en la sessió de control del 13 de juny del 2019 (horitzontal)

Lliçó del president Torra a Iceta per falsejar els fets

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha contestat amb rapidesa la carta que aquest diumenge li ha adreçat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, on li reclamava convocar la Taula de Diàleg al Parlament abans de parlar amb Sánchez. “Jo li demano que traslladi al president Sánchez que deixi d’amagar-se darrere de vostè i s’avingui a seure per dialogar i negociar”, ha sentenciat Torra, que considera una “gran irresponsabilitat” i “una greu deixadesa de funcions” que el president espanyol en funcions no es digni a agafar-li el telèfon. En paral·lel, el president de Generalitat ha recordat a Iceta en la missiva que la Taula de Diàleg al Parlament no es reuneix de fa mesos a petició dels socialistes “per no interferir en els períodes electorals”.

“Me’n fa responsable quan vostè sap perfectament que van ser vostès que van preferir que no es convoqués durant els períodes electorals perquè tingués plena utilitat i quedés preservada d’un ús electoralista”, ha insistit Torra. “Per les demés qüestions que planteja, li agraeixo que em faci arribar les seves percepcions polítiques”, ha matisat el president català, que ha finalitzat l’epístola tornant a demanar al líder del PSC que faci de mitjancer amb el líder del PSOE. “Espero que expliqui al senyor Sánchez aquesta necessitat de diàleg que vostè sempre reclamen al Parlament, perquè és prou evident que no està per la labor”, ha conclòs Torra.

Relacionats