Dimecres, 2 de desembre de 2020 - Edició 860
La República

Torra: ”La democràcia sempre doblega el terror i la barbàrie”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat el seu suport i reconeixement a les víctimes i als cossos d’emergència i seguretat en nom del Govern en una declaració […]

Redacció
Redacció 17/08/2018
Imatge del govern de Quim Torra / EP

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat el seu suport i reconeixement a les víctimes i als cossos d’emergència i seguretat en nom del Govern en una declaració institucional de rebuig als atemptats: “La democràcia sempre doblega el terror i la barbàrie, es produeixi on es produeixi”.

Acompanyat per tots els consellers i després d’un Consell Executiu extraordinari pel 17A aquest divendres, Torra ha recordat “la tristor, el dolor i la por” que es van estendre l’agost passat a tot el territori català, sobretot a Barcelona, Cambrils, Alcanar (Tarragona) i Subirats (Barcelona).

“El Govern vol fer arribar el seu record, suport i solidaritat a familiars i amics de les víctimes”, ha assenyalat Torra, i ha asseverat que totes les persones de bé, practiquin la religió que practiquin, estan al costat de les víctimes.

“Reconeixement” als cossos d’emergència

També ha traslladat el seu “més sincer reconeixement” a tots els cossos d’emergències i de seguretat, perquè, en les seves paraules, van sobresortir en la seva resposta als atemptats.

Així mateix, ha recordat “de manera especial” el personal sanitari i els Mossos d’Esquadra, sobretot per l’operatiu que van desplegar, així com l’exmajor del cos policial català, Josep Lluís Trapero, i l’exconseller d’Interior, Quim Forn, que es troben a la presó.

Rebuig al terrorisme

“Finalment, el Govern vol posar de manifest el seu màxim rebuig al terrorisme sigui quina sigui la seva carta de presentació. Els fets viscuts aquells dies van posar a prova el nostre país i la seva gent, i n’hem sortit més reforçats, més units i més convençuts dels nostres principis, que ens consoliden com una societat democràtica, pacífica i plural”, ha raonat.

“Davant els qui fan ús de la violència, vestim de gent de pau i d’acolliment una societat íntegra i valenta, disposada a combatre la barbàrie i la intolerància”, ha animat.

Relacionats