Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Torra impartirà una conferència sobre el futur de Catalunya al TNC

La conferència sobre el futur de Catalunya que el president de la Generalitat, Quim Torra, té previst pronunciar el dimarts 4 de setembre es farà a les 19 hores a […]

Redacció
Redacció 30/08/2018
Quim Torra, en una imatge d'arxiu

La conferència sobre el futur de Catalunya que el president de la Generalitat, Quim Torra, té previst pronunciar el dimarts 4 de setembre es farà a les 19 hores a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), ha informat el Govern en un comunicat.

La intervenció del president català tindrà per títol ‘El nostre moment’ i explicarà quins considera que han de ser els propers passos del moviment sobiranista per seguir avançant cap a una república catalana.

El dimarts passat, Torra va exposar les línies mestres de la seva intervenció als membres del Govern –en la reunió del Consell Executiu–, i també ha abordat el contingut amb l’expresident Carles Puigdemont i amb els presos sobiranistes, als quals va visitar aquest dimecres a la presó de Lledoners, han explicat a Europa Press fonts coneixedores.

Inici del curs polític

La conferència de Torra marcarà l’inici del curs polític a Catalunya i es produirà just una setmana abans de l’11 de setembre, la Diada, en la qual les entitats independentistes han tornat a convocar una mobilització als carrers de Barcelona.

El títol de la conferència –‘El nostre moment’– al·ludeix al que el president ha vingut desenvolupant en els últims mesos: considera que en un futur proper hi haurà un altre ‘momentum’ en el qual el soberanisme podrà reactivar la república amb garanties d’èxit.

Fer efectiva la República

En un acte a Barcelona el 25 de juny passat, el president català ja va exposar que aposta perquè institucions i societat civil cerquen “crear un moment, una oportunitat” per tornar a impulsar la república i, aquesta vegada, sí fer-la efectiva.

En les últimes setmanes el soberanisme ha començat a debatre si aquest moment ha de ser quan hi hagi eventuals sentències condemnatòries als presos sobiranistes, el judici dels quals encara està pendent de data.