Divendres, 3 d'Abril de 2020 - Edició 617
La República

Torra es desmarca dels presidents autonòmics que es comprometen a actuar amb “unitat d’acció” contra el coronavirus

No signa el document conjunt dels presidents autonòmics que ha proposat el president Sánchez

Redacció
Redacció 15/03/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, en un moment durant la videoconferència amb Sánchez i els presidents autonòmics. Imatge del 15 de març de 2020. (Horitzontal)

El Covid155, l’eina de Sánchez per treure competències a les regions

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha desmarcat aquest diumenge d’un comunicat conjunt que han emès el president Sánchez i els líders autonòmics on s’han compromès a actuar amb “unitat d’acció” contra el coronavirus. Segons ha informat la Moncloa, tots els presidents autonòmics tret de Torra han signat el manifest després d’haver participat de la reunió d’aquest diumenge. En el document, els signants es conjuren per treballar des de la “coordinació”, la “col·laboració” i la “solidaritat”. També han fet una crida a la població perquè continuï amb un “comportament cívic”, amb “responsabilitat” i “consciència de la gravetat de la situació”. Les futures decisions es prendran amb “lleialtat”, “rigor científic” i “proporcionalitat”.

El Covid155 retira les competències autonòmiques i el signes la majoria de presidents

Finament, tant Sánchez com els presidents autonòmics, han recordat a la població la necessitat de mantenir-se a casa i “evitar qualsevol desplaçament, tret de casos d’extrema gravetat”. Han mostrat l’agraïment cap als sanitaris i els serveis d’emergència i han constatat la urgència d’adoptar mesures econòmiques.

Torra no signa el document

Segons ha informat Presidència, el president Torra no ha signat el manifest en creure que no s’han pres les “mesures necessàries” per afrontar el coronavirus a Catalunya. Han apuntat que quan “s’atenguin les demandes urgents” que ha plantejat el Govern valoraran implicar-se en el document.

Relacionats