Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

Torra demanarà a Sánchez que retorni les competències perquè Catalunya pugui gestionar el “desconfinament asimètric”

El Govern s’obre a flexibilitzar les franges horàries del seu pla per a la sortida al carrer dels menors d’edat

Frederic Sabartés
Frederic Sabartés 19/04/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la videoconferència amb els presidents autonòmics i el president Sánchez | ACN

TAvui diumenge toca videoconferència de presidents territorials amb el president del gobierno. La pauta es va repetint: el dissabte, Perdo Sánchez ho dóna tot per fet i decidit i ho anuncia en roda de premsa. I després ho comunica als presidents autonòmics, com una cortesia. No cal dir que el procediment hauria de ser a l’inrevés, com es fa en estats veritablement federals, com Alemanya, on es parla primer i es decideix després.

Així, avui diumenge, el president de la Generalitat, Quim Torra, demanarà avui al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que retorni les competències a Catalunya després que el cap de l’executiu espanyol hagi parlat d’un “desconfinament asimètric” per territoris. Així ho ha explicat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en una entrevista a Catalunya Ràdio poques hores abans de la reunió.

D’altra banda, Budó ha obert la porta a flexibilitzar les franges horàries del pla del Govern per a la sortida d’infants al carrer davant les crítiques de l’horari fixat per als menors de 6 anys de 12 h a 14 h. Tot i així, la consellera ha avisat que si les condicions epidemiològiques no són bones s’hauria de retardar la data del 27 d’abril.

Relacionats