Dimecres, 14 d'abril de 2021 - Edició 993
La República

Tornen a detenir Jordi Alemany

Jordi Alemany, secretari nacional de l’Assemblea Nacional Catalana, ha estat detingut aquesta tarda per haver-se negat a declarar al jutjat de Girona. Una acció que Alemany ja havia anunciat, especialment […]

Redacció
Redacció 21/03/2019
Jordi Alemany, davant dels jutjats de Girona / ACN

Jordi Alemany, secretari nacional de l’Assemblea Nacional Catalana, ha estat detingut aquesta tarda per haver-se negat a declarar al jutjat de Girona. Una acció que Alemany ja havia anunciat, especialment després de ser detingut el passat cap de setmana a Madrid, abans de la manifestació independentista.

Alemany està sent investigat per desordres públics, lesions i ultratge a la bandera, en una manifestació a Girona, durant l’aniversari del referèndum de l’1 d’octubre. Poble Lliure ha convocat una concentració, mitjançant les xarxes socials, davant els jutjats de la capital gironina.

 

AMPLIACIÓ.- Alemany surt en llibertat

Alemany ja ha sortit en llibertat. Els Mossos d’Esquadra l’han localitzat aquesta tarda i l’han conduït al jutjat, on s’ha acollit al seu dret a no declarar. Segons ha explicat, l’han detingut molt a prop de casa seva quan tornava de fer esport i l’han portat a la comissaria de Vista Alegre. Des d’allà, ha anat al Jutjats de Girona on aquest dijous precisament hi ha de guàrdia el jutjat d’instrucció 4, el que porta les causes contra els activistes que suposadament van participar en les mobilitzacions del primer aniversari de l’1-O a la ciutat.

“Tot ha estat molt ràpid, entre que m’han detingut i que he sortit ha passat una hora”, ha detallat el secretari nacional de l’ANC, assistit pel despatx Salellas Advocats. Jordi Alemany recorda que continua la instrucció contra els 21 encausats per les mobilitzacions de l’aniversari de l’1-O, entre els quals hi ha els setze arrestats per la policia espanyola com els alcaldes de Verges i Celrà i un fotoperiodista. “Esperem que s’arxivi”, ha dit.

A banda d’Alemany, també hi ha un altre activista denunciat pels Mossos d’Esquadra (aquest pel tall de l’AVE) que també ha anunciat que opta per desobeir i no comparèixer voluntàriament al jutjat. “Hem optat per la via de la no cooperació amb la justícia espanyola, és un gest simbòlic per evidenciar que no hem de cedir davant al repressió i que hem de tirar endavant per la independència i per la República catalana”, ha conclòs. A aquest altre activista el jutjat no li va poder entregar la citació pel 15 de març.