Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Test d’antígens als membres de les meses resolució principal de la reunió de partits

|

- Publicitat -

El Govern ha plantejat aquest dissabte als partits l’opció de fer testos d’antígens a tots els membres de les meses electorals el 14-F, una possibilitat que ja era als protocols dels comicis però que fonts de la conselleria d’Exteriors indiquen que ha anat agafant força els últims dies, i que s’acabarà de tancar durant una reunió dilluns amb Salut. Durant la trobada amb els partits, l’executiu ha defensat que els col·legis i les meses electorals seran “espais segurs”, tot i que ha admès que la mobilitat que generaran les eleccions suposen un “risc” en l’actual context de pandèmia. El conseller Bernat Solé ha posat en valor els protocols del Procicat i ha instat els partits a donar “una resposta unànime i generar confiança” als ciutadans.

Publicitat

Fonts de la conselleria d’Exteriors han indicat que la trobada ha anat molt bé i ha estat plàcida, i s’ha compartit la necessitat de traslladar un missatge d’unitat i confiança en el procés electoral, especialment davant de la incertesa actual. El conseller Solé, per exemple, ha demanat a les formacions promoure l’ús del vot per correu per evitar anar als col·legis electorals. Així mateix, ha dit que cal centrar-se en el debat dels diversos projectes polítics i no pròpiament en l’organització electoral. Solé ha plantejat a la mesa de partits que considera injust fer els comicis a mitjans de febrer i que per “minimitzar· els riscos s’haurien de fer el dia 30 de maig, però que el Govern ho té tot a punt perquè les votacions siguin segures. “Per responsabilitat cal seguir treballant”, ha dit el conseller.

A la reunió hi ha participat el conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, el director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López, i el secretari general de Salut, Marc Ramentol, i els representants dels partits: Nacho Martín-Blanco i Marina Bravo (Ciutadans), Elsa Artadi i Albert Batet (Junts), Anna Caula i Marc Sanglas (ERC), Ferran Pedret i Assumpta Escarp (PSC), David Cid (Comuns), Daniel Serrano i Santi Rodríguez (PP), Ferran Bel i Marc Castells (PDeCAT) i Sandra Redondo (CUP).imar el resultat electoral”.

Et pot interessar  El PSC vol crear una oficina per ajudar a prevenir les ocupacions delictives a Barcelona
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió