Dimarts, 24 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

Tajani hi torna contra Catalunya i veta una exposició sobre el català

El Parlament Europeu ha suspès una exposició sobre el català prevista pel 4 de març, perquè considera que arran de la convocatòria de les eleccions espanyoles “ja no és apropiat” […]

Redacció
Redacció 18/02/2019
Imatge de la 'Plataforma per la Llengua' per presentar l'exposició sobre el català

El Parlament Europeu ha suspès una exposició sobre el català prevista pel 4 de març, perquè considera que arran de la convocatòria de les eleccions espanyoles “ja no és apropiat” acollir-la. La mostra ‘Llengua catalana: 10 milions de veus’ estava impulsada per la Plataforma per la Llengua i l’eurodiputat Ramon Tremosa (PDeCAT), que ha lamentat la decisió de vetar-la. De fet, ja abans de la convocatòria electoral, els responsables de les exposicions havien fet dictàmens desfavorables a la mostra.

En una sèrie de correus electrònics, l’equip de l’eurodiputada Catherine Bearder, encarregada de validar les exposicions, assegurava que els panells incloïen informació “esbiaixada” i “provocadora en l’actual clima polític”, i demanaven que es fessin canvis.
Ara, però, han decidit directament suspendre l’exposició i donen a Tremosa la possibilitat de fer-la “en un altre moment”, després de les eleccions, i si es “presenta material nou”.

No és el primer cop en els darrers dies que l’Eurocambra, presidida per Antonio Tajani, fa un moviment contra Catalunya: avui s’ha fet públic que Quim Torra i Carles Puigdemont faran la seva conferència conjunta -sota el títol “Catalunya i el judici sobre el referèndum: un repte per a la UE”- a l’hotel Steigenberger de Brussel·les després del vet del president de l’Eurocambra. A més, també s’ha donat a conèixer que el partit d’ultradreta Vox sí que podrà fer una xerrada sobre “el cop d’Estat a Catalunya” al Parlament Europeu el 6 de març.

>

Relacionats