Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Svetlana Zakharova i les estrelles del Teatre Bolshoi s’estrenen amb èxit a Peralada

Aquest ha estat l'únic passi de l'espectacle de ballet 'Amore' a tot l'estat espanyol

|

- Publicitat -
ACN Peralada .- La ballarina Svetlana Zakharova ha aterrat al Festival del Castell de Peralada acompanyada per la resta d’estrelles del Teatre Bolshoi en l’estrena d”Amore’. En ell s’intenta explicar diferents maneres de viure l’amor. L’espectacle ha arrencat a ritme de Txaikovski en un repertori que ha barrejat obres clàssiques amb d’altres més contemporànies, demostrant el domini que té la ballarina de les dues disciplines. Svetlana Zakharobva ha escollit a una companyia de luxe a dalt de l’escenari amb la presència de Mukhail Lobukhin, Denis Rodkin, Denis Savin i també el coreògraf i ballarí Patrick de Bana. L’espectacle ha durat una hora i mitja, dividit en dues parts i ha estat l’única representació a tot l’estat espanyol.

La primera de les dues parts ha començat amb ‘Francesca Da Rímini’, una composició de Txaikovski amb una coreografia elaborada per Yuri Possokhov. En ella, Francesca Da Rímini (interpretada per Zakharova) i Paolo Malatesta (a càrrec de Denis Rodkin) han tornat a reviure la tràgica història dels dos amants que són descoberts pel marit de Francesca i a la vegada germà de Paolo. Aquesta història musicada per Txaikovski el 1876 surt del primer volum de la Divina Comèdia que havia escrit anteriorment Dante.

Publicitat

En la segona part s’han ajuntat el segon i el tercer tema. D’una banda, hi havia el número ‘Rain Before It Falls’, que ha mostrat la lluita d’un mateix a l’hora de decidir entre la llum i la foscor de la vida. La coreografia ha estat dissenyada per Patrick Bana i ha comptat amb un contrast musical a partir de la combinació de les composicions de Johann Sebastian Bach, Ottorino Respighi i Carlos Quintana-Pina.

Finalment, ‘Amore’ ha acabat amb la simfonia núm. 40 de Mozart en un número divertit i animat coreografiat per Marguerite Donlon sota el títol ‘Strokes Trough The Tail’.En aquest número final, Svetlana Zakharova ha estat acompanyada pels ballarins Mikhail Lobukhin, Denis Savin, Vladislav Kozlov, Alexei Gainutdinov i Anton Gainutdinov.

Svetlana Zakharova és una ballarina russa que des de ben petita havia cridat l’atenció pel seu talent en la dansa clàssica. El 1997, quan només tenia 18 anys, va guanyar-se el paper com a protagonista de Giselle que li va servir com a passi per entrar com una de les estrelles del Teatre Bolshoi de Moscou. En aquell moment la seva carrera va agafar un gir internacional signant un contracte amb l’Òpera de París, convertint-se en la primera ballarina russa que debutava en aquesta capital europea. Posteriorment ha fet gires per tot el món actuant en el Teatre Nacional de Tòquio, la New York Metropolitan Opera, la Vienna Opera, o el Byarische Saatsoper de Munic.

Amb Svetlana Zakharova el Festival de Peralada inicia la seva última setmana abans no s’acabi l’edició d’enguany del certamen. Precisament, l’últim espectacle programat per aquest divendres serà una fusió de diferents estils de dansa. Sota el nom de Folia, es barrejaran estils tan contraposats com el hip hop i les músiques barroques.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió