Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

[Vídeo] Felipe VI “ha desafiat” els manifestants en arribar a l’Estació de França

Una experta en comunicació no verbal assegura que, a més, hauria dut a terme “un gest fàl·lic” no recomanat per les autoritats

Gerard Sesé
Gerard Sesé 09/10/2020
Pla mitjà, llunyà, del rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, parlant a l'entrada de l'Estació de França de Barcelona abans d'entrar a la BNEW, el 9-10-20 (horitzontal).

Avui, al programa de les tardes de TV3, el ‘Tot es mou’, l’experta en comunicació política i comunicació no verbal, Patrycia Centeno, ha analitzat algunes de les imatges que ha ofert la visita del monarca espanyol Felipe VI.

Primer de tot ha comentat el primer gest que ha ofert el Borbó tot just arribar a l’Estació de França abans de l’acte. Segons Centeno, no s’ha girat del tot i, en comptes de saludar, ha aixecat mitja cella. Per l’experta, això significa un gest de “desafiament” contra els que s’estaven manifestant. A més, Centeno ha teoritzat sobre la mala relació entre el rei i el president d’Espanya, Pedro Sánchez: “no ha mostrat empatia” ha sentenciat.

Un gest fàl·lic

També, Patrycia Centeno ha analitzat la sortida del monarca després de l’acte. Un dels gestos que li ha cridat l’atenció ha estat que Felipe VI s’ha recol·locat la corbata. Segons l’experta, és una acció que no es recomana que facin les autoritats perquè la corbata és un signe fàl·lic i, per tant, “sembla que s’estigui recol·locant una altra cosa”.