Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

[Vídeo] Alsina aprofita l’aplec de l’Adifolk a Portugal per reivindicar i internacionalitzar la cultura popular

Més de 34 entitats culturals catalanes han participat en la 34a edició celebrada a la ciutat portuguesa d’Elvas

Redacció 27/08/2022
La consellera Victòria Alsina es reuneix amb autoritats i representants del món empresarial i acadèmic de l'Alentejo Data de publicació: dissabte 27 d’agost del 2022, 17:18 Localització: Elvas Autor: Generalitat de Catalunya

Més de 700 membres de 34 entitats de cultura popular catalana han participat aquest cap de setmana al 34è Aplec Internacional d’Adifolk a la ciutat portuguesa d’Elvas, a l’Alentejo, que és patrimoni de la humanitat de la UNESCO. L’esdeveniment, que s’allargarà fins diumenge, inclou exposicions, mostres de bestiari i imaginari festiu, sardanes i altres danses populars, cinema, havaneres, correfocs, cercaviles, expressions gastronòmiques i també espais de debat i anàlisi. La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, que ha viatjat fins a la localitat, ha reivindicat aquesta “oportunitat de fer brillar la cultura popular i presentar-la arreu del món”.

La consellera ha inaugurat l’aplec al costat de l’alcalde d’Elvas, José Rondão de Almeida, i ha aprofitat el desplaçament per reunir-se amb agents econòmics i acadèmics de la regió per tal d’explorar possibles col·laboracions amb Catalunya.

Noves jornades 

Alsina també ha anunciat l’organització d’unes jornades per identificar bones pràctiques i oportunitats de desenvolupament econòmic entre Catalunya i l’Alentejo per al 2023. Estarà centrada a afrontar reptes compartits, com el despoblament de les zones rurals.

L’aplec de l’Adifolk celebra 34 anys després d’haver passat, des de l’any 1988, per ciutats tan diverses com París, Frankfurt, Washington, Copenhaguen, Torí, Tolosa de Llenguadoc o Perpinyà. A banda de grups, esbarts i colles d’arreu de Catalunya, han col·laborat en aquesta edició els portuguesos Bomb’Alen, la Coral Públia Hortênsia de Castro, el Rancho Folclórico Espigas e Papoilas da Vila Raiana i la Voz Amiga da Terrugem.