Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

El Vaticà, l’encobriment perfecte del pederasta de Los Legionarios durant més de 60 anys

Marcial Maciel, el líder indiscutible de los Legionarios de Cristo, es drogava, robava i abusava de menors. Això ja se sabia. El més greu, però, és que el Vaticà en […]

Redacció 02/01/2019

Marcial Maciel, el líder indiscutible de los Legionarios de Cristo, es drogava, robava i abusava de menors. Això ja se sabia. El més greu, però, és que el Vaticà en tenia coneixament i ho ha tapat durant més de sis dècades. Joan Pau II, que sabia que des de 1943 el líder religiós era un pederasta, el va presentar com a pare de Los Legionarios.

Ara, un cardenal ha denunciat el silenci de l’Església, que durant més de mig segle el Vaticà sabia qui era el que ara ja és conegut com el major depredador de la història. Però això no és tot, el religiós ha assegurat que “les denuncien creixeran” perquè l’Església ha tapat molts casos d’abusos.

El papa Benet XVI va ordenar que Maciel es retirés, però no va aconseguir que cap procés judicial l’inculpés. El papa Francesc I també va mostrar el seu rebuig: “Era una persona molt malalta”.