Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

Un activista i militant negre de Vox descobreix que el seu partit és xenòfob

“Em sento estafat, enganyat i, fins i tot, discriminat”

Gerard Sesé 25/11/2019
Sayde Chaling-chong García, cubà militant de Vox amb Alberto Tarradas Paneque president de Vox a Girona

Un actiu militant de Vox a Barcelona, Sayde Chaling-chong García, d’origen cubà i de raça negra, ha explicat a les xarxes socials que se sent “estafat, enganyat i, fins i tot, discriminat” amb el seu partit perquè ha descobert que és racista.

Ell mateix explica que és un activista polític i militant de Vox i a les xarxes socials n’ha fet un extens proselitisme. Fins i tot, ha penjat fotos d’ell mateix fent d’apoderat de la formació ultranacionalista i franquista a les passades eleccions 10-N.

Però ara està descontent i decebut amb el partit perquè assegura que “el que està passant a Vox Barcelona és una vergonya i un greuge als militants”. Fa referència a les persones escollides per a la direcció del partit que es faran càrrec de la territorial del partit feixista a la ciutat comtal. Ells són Juan Garriga, parent del diputat d’ultradreta  Ignacio Garriga, i la secretaria-tesorera, Mónica Lora, acusats de delictes xenòfobs.

“Com ha estat possible que hagin posat al capdavant de la Gestora de Vox Barcelona a persones imputades i per delictes d’odi contra els emigrants i un exmembre d’un partit Nazi republicà? MSR, partit vinculat als ultra sud de Madrid que nega l’holocaust?” es pregunta en Chaling-chong García.

Així doncs, el cubà interpel·la directament al Santiag Abascal i a Ortega Smith, a qui afirma admirar: “Com a militant de base que sóc i que ara mateix em sento indignat i enganyat perquè uns senyors han sodomitzat al nostre meravellós projecte”.