Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Tornen les colònies ‘L’estiu és teu’ amb una nova proposta per fomentar l’ús del català a TikTok

S'obren les inscripcions de la 29a edició de les colònies 'L'estiu és teu'

|

- Publicitat -

Tret de sortida a les colònies ‘L’estiu és teu’ organitzades per l’Agència Catalana de la Joventut. Aquest dijous obren les inscripcions de la seva 29a edició, que comptarà amb 4.423 places adreçades a infants i adolescents d’entre 5 i 16 anys.

Publicitat

Enguany la proposta arriba amb una oferta de fins a quinze tipologies d’estades diferents que es faran en catorze albergs de la Xanascat repartits arreu del territori.

L’oferta per a infants de 5 a 7 anys s’incrementarà fins a les 102 places i per primera vegada inclourà colònies dedicades a la natura, temàtiques amb idiomes (astronomy) i d’art i creativitat. Més de 600 monitors participaran en aquesta experiència.

Ús conscient i segur de TikTok

Aquesta edició incorpora una estada dedicada a fomentar l’ús responsable, crític i en català de la popular xarxa social TikTok. Les estades tindran lloc a l’alberg de L’Espluga de Francolí al juliol i estan dirigides a nois i noies de 14 a 16 anys que vulguin aprofundir en les estratègies per generar continguts originals i tècniques creatives en aquesta popular xarxa social, sempre d’una manera conscient i segura.

Els participants en les estades aprendran a generar continguts únics i personals en àmbits com els de la música, l’humor, la cuina o l’estil de vida. Les estades tenen també una missió educativa i cívica, per la qual cosa també se’ls ensenyaran els mecanismes de denúncia en les qüestions polèmiques, com són les actituds discriminatòries, la desinformació, les estafes o les ‘fake news’.

Albergs arreu del territori

Pel que fa als albergs, en aquesta edició es reincorporen al programa les instal·lacions de Poblenou del Delta (el Montsià) i de Sant Joan de les Abadesses (el Ripollès), que acolliran colònies que combinen anglès i multiesportives.

Girona és la demarcació on més places s’ofereixen pel 2023 amb un total de 1.776, seguida del Camp de Tarragona (1.577), les Terres de l’Ebre (700) i Barcelona (370). Pel que fa a l’històric de participació, les colònies que impulsa la Generalitat han acollit 158.181 infants i joves des de la seva posada en marxa el 1995.

Quines activitats ofereixen?

Les colònies de 2023 inclouran propostes dedicades a la música (quatre estils i un torn en anglès), temàtiques amb idiomes (sis estils en anglès, francès o alemany), esportives (bàsquet, futbol, handbol o poliesportives), multiesportives (31 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, ciència i enginy, circ, cinema, excursionisme, dansa i emocions, fotografia i imatge, art i creativitat i natura.

A banda, aquest any es recuperaran les estades de veu i musical, que es faran a l’agost a l’alberg de Banyoles per a un total de 30 infants i joves de 8 a 16 anys. En elles els participants treballaran les disciplines del cant, la dansa i el teatre, i també descobriran les diferents parts de la producció d’un espectacle.

Et pot interessar  Més presència del català a les xarxes socials: TikTok per fi l'incorpora en els subtítols i l'afegirà com a opció lingüística

60 places per a residents a l’estranger

‘L’estiu és teu’ també ha reservat per aquesta edició 2023 fins a tres torns per a nois i noies catalans de 8 a 16 anys que resideixen a l’estranger. En concret, es tracta 20 places per a cada torn en estades que combinen esports i idiomes als albergs de L’Escala (al juliol) i La Molina (entre el juliol i l’agost).

En aquestes colònies —en les quals la llengua vehicular és el català— es pretén que els participants combinin les activitats fisicoesportives amb l’aprenentatge de la llengua catalana. En aquest sentit, a més de participar en excursions, jocs o esports d’aventura (com ara escalada, BTT, descens en bot o tir amb arc), els nois i noies faran tres hores de català al dia en tallers pràctics i lúdics.

Colònies més inclusives

Joventut destinarà 550.000 euros a finançar estades d’infants i adolescents de famílies vulnerables i amb risc d’exclusió social. Les inscripcions per a optar a aquestes beques es vehiculen a través dels Serveis Bàsics d’Atenció Social. Es tracta d’uns ajuts que han beneficiat un total de 8.238 participants des de l’establiment d’aquesta mesura el 2014.

Pel que fa als participants amb dependència o discapacitat reconeguda, les beques del programa garanteixen que disposin de monitors i monitores en exclusiva per poder participar de les diferents activitats.

Gràcies a l’aportació de 536.556 euros acumulada des del 2013, un total de 751 infants i adolescents amb aquesta circumstància han pogut participar en el programa amb l’ajut de fins a 651 persones de suport.

Les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores continuaran gaudint d’una reducció del 10% en el preu de les estades. Aquests ajuts van beneficiar 716 participants en l’edició passada (533 nombroses, 162 monoparentals i 21 acollidores), i un total de 16.263 des de la implantació d’aquesta mesura el 2008. Finalment, un total de 167 titulars del Carnet Jove també van gaudir de l’edició passada amb una reducció sobre el preu de l’estada del 5%.

Més de 600 monitors participaran en aquests programes. Amb l’objectiu d’identificar moments i situacions que poden afectar emocionalment els infants i adolescents, els membres dels equips rebran formació sobre educació emocional.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió