Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Tercer grau per als dirigents de la Federació d’Associacions Cannàbiques condemnats a 5 anys de presó

La federació insisteix que les condemnes són “injustes i desproporcionades” i en demana la llibertat així com la regulació d’aquestes entitats

Agències 22/03/2021
Albert Tió, president de la Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (Fedacac) condemnat a cinc anys de presó durant la roda de premsa davant l'Audiència de Barcelona el 10 de novembre del 2020.

Els dos membres de l’associació cannàbica de Barcelona Airam que estan en presó des de fa quatre mesos per un cultiu per a persones sòcies han rebut el tercer grau. Es tracta del president de la Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (Fedcac) i d’Airam, Albert Tió, i del seu exsecretari Victor Segués, que compleixen condemna al centre penitenciari de Lledoners. Tot i el tercer grau, la Fedcac ha insistit que les condemnes són “del tot injustes i desproporcionades”. Ha destacat la lluita als tribunals per evitar l’empresonament i a favor de la regulació de les associacions cannàbiques però ha reconegut que està costant trobar un consens al respecte. L’organització ha criticat el “bloqueig i l’eternització” del procés de regulació.

Comunicat de Fedcac: Nota de premsa 3er grau corregida