Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Suspenen els concerts de la Patum de Berga

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Berga ha suspès els concerts previstos per aquest dissabte en plena celebració de la Patum. Després de consensuar-ho amb les entitats, el consistori ha optat per no celebrar les actuacions al local de la colla castellera, ja que no es poden garantir les condicions òptimes d’espai i seguretat. Així matiex, dona compliment a la resolució judicial que prohibeix actuacions a la plaça Cim d’Estela.

Publicitat

El recorregut de les cercaviles fa incompatible les dues activitats, segons ha assegurat la regidora de Patum, Roser Valverde. “Amb el poc marge de temps i les eines que teníem hem fet tot allò que estava a les nostres mans”, ha defensat. Ara, el consistori treballa per reprogramar els concerts més endavant.

Els concerts previstos per aquest dissabte eren els dels grups Pirat’s Sound Sistema, Sense Sal, Gertrudis, Brams i PD Toni Malé. Segons el consistori, les formacions musicals han entès la situació i es treballarà per trobar noves dates per aquestes actuacions.

La regidora de Patum, Roser Valverde, ha reiterat la “sorpresa” davant la situació desencadenada per les mesures cautelars demanades per la residència de gent gran Berga Residencial. D’altra banda, ha agraït la feina feta per entitats, tècnics i treballadors de l’Ajuntament per adaptar-se al nou context.

Inicialment, un jutjat de Barcelona havia limitat l’horari dels concerts fins a la 1 de la matinada i que arribessin a un màxim de 80 decibels. L’Ajuntament, però, va interposar un recurs i aquest divendres la jutgessa va emetre una nova ordre demanant la suspensió definitiva. En aquest context, el consistori va traslladar la majoria de concerts programats al Cinema Catalunya, seu de la colla castellera de la ciutat. La coincidència de les cercaviles amb les actuacions musicals ha obligat a anul·lar els concerts previstos per aquest dissabte.

En aquesta línia, Valverde ha assenyalat que han estat uns dies “molt complicats” en l’àmbit personal i ha emplaçat pròximament als diversos agents implicats en la Patum de Berga a valorar de forma conjunta la situació i quins elements l’han desencadenat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió