Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Segon dia de mobilitzacions a Glasgow per reclamar “justícia climàtica” a la COP26

S’espera que més de 50.000 persones participin en la marxa, i milers més a altres ciutats del món

Agències 06/11/2021
Marxa convocada per 'Fridays for Future' als carrers de Glasgow amb motiu de la 26a Conferència Mundial pel Clima (COP26)

Glasgow s’omplirà aquest dissabte de manifestants que reclamaran “justícia climàtica” als polítics que aquests dies es reuneixen a la 26a Conferència Mundial pel Clima (COP26). Per segon dia consecutiu els carrers robaran protagonisme a les negociacions de la comunitat internacional a la COP26. Després que divendres el moviment estudiantil ‘Friday’s for Future’ aplegués unes 25.000 persones, segons els organitzadors, aquest migdia les autoritats locals calculen que es podria duplicar la xifra. Així, s’espera que la manifestació convocada per ‘COP Coalition 26’, una coalició d’ONG, sigui la més multitudinària de la COP16. També hi haurà protestes a Londres i Manchester, com d’altres arreu del món.

“Ni els líders mundials ni les corporacions ens donaran justícia. Només nosaltres podem imaginar i construir un futur que funcioni per a tots nosaltres”, defensen els organitzadors en un manifest on demanen la implicació de la ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic. ‘COP Coalition 26’ critica que els governs fins ara “han fet massa poc” i “massa tard” per afrontar la crisi climàtica. “Fan pinya amb les corporacions, s’amaguen darrere de solucions verdes inexistents i no aborden la magnitud del problema”, denuncia.