Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Podemos acaba pagant els plats trencats per l’atac amb explosius a la seva seu de Cartagena el mes d’abril

L’AEPD ha sancionat el partit perquè les càmeres que van captar els fets estaven instal·lades irregularment

Àlex Huguet
Àlex Huguet 04/08/2021

El que semblava un fet on l’extrema dreta espanyola havia de ser la clara investigada, s’ha acabat girant en contra dels afectats. Podemos ha acabat sancionat després de l’atac que va patir la seva seu de Cartagena el passat mes d’abril. Segons informa el diari El Plural, l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha sancionat el partit per tenir les càmeres de la seu que van captar les imatges de l’atac instal·lades de manera irregular. Malgrat que la multa no passi de 2.400 euros, és curiós veure com la denúncia inicial se’ls ha girat en contra.

Tal com es veu en les imatges del vídeo difós fa uns mesos, es pot comprovar que aquestes capten imatges de l’exterior com matrícules de cotxes, i no hi ha cap avís a l’entrada de la seu advertint els vianants que poden ser gravats.

Però l’anècdota contrasta amb el fet que l’AEPD actualment està dirigida per una lleial col·laboradora amb l’expresidenta de Castella-La Manxa, i exmembre del Gobierno de Rajoy, Dolores de Cospedal. No deixa de ser curiós com d’aquelles terribles imatges només se n’hagi tret un incompliment de la formació morada en lloc d’intentar descobrir la identitat dels autors que van llançar còctels Molotov a la seu de Cartagena.