Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

Mossos unionistes defensen les actituds racistes dins el cos: “tenen una funció psicològica”

Segons els Mossos espanyolistes “no es poden qüestionar els excessos verbals” perquè “fora de context semblen inadequats” però que són per aconseguir “el fi a una resistència física”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 16/06/2020

Els sis agents dels Mossos d’Esquadra investigats per racisme després que s’hagi fet pública una gravació de la seva actuació al Bages ara fa any i mig, han trobat un aliat dins el cos de policia catalana.

A la gravació, que va enregistrar la mateixa víctima, un dels agents es declara obertament racista, i una altra de les veus insulta l’agredit, un jove negre de 21 anys, titllant-lo de mono.

El col·lectiu espanyolista i unionista dels Mossos “Unión de Mossos por la Constitución” ha publicat un seguit de tuits que justifiquen l’actitud racista dels agents, la seva violència verbal i la intimidació cap al jove.

Segons els Mossos espanyolistes “no es poden qüestionar els excessos verbals” perquè “fora de context semblen inadequats” però que “acompleixen una funció psicològica” per a aconseguir “el fi a una resistència física”.

A més, asseguren que “es pretén desqualificar professionalment uns agents que actuen amb rigor”. A més, fins i tot diuen que la víctima “exagera” perquè sap que ho està gravant i que tot forma part d’una manipulació mediàtica.