Edició 2157

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 21 de juny del 2024
Edició 2157

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 21 de juny del 2024

Moren 23 avis per coronavirus en una residència de Madrid que la UME va desinfectar dissabte i diumenge

|

- Publicitat -

La UME va desinfectar dissabte i diumenge el centre

Publicitat

La residencia de gent gran Santíssima Verge i San Celedonio de Madrid ja acumula 23 morts per coronavirus, entre ells dues monges, segons publiquen el Periódico i el País. El centre, ubicat al districte de Chamartín, té més d’una trentena de professionals en quarantena per la covid-19 i s’han separat les persones sanes de les malaltes. La Unitat d’Emergències Militar (UME) va fer tasques de desinfecció al centre entre dissabte i diumenge però la direcció demana que prenguin el control de les instal•lacions per l’empitjorament de la situació. Alguns dels infectats han mort al centre i altres en hospitals durant d’aquest mes de març.

Aquí, en canvi, el Govern ncarrega la gestió de l’equipament a una fundació municipal i designa un funcionari públic com a supervisor

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha intervingut aquest dimecres la residència de gent gran Ballús de Valls per la “situació crítica” en què ha quedat després que s’hi hagin confirmat deu positius per coronavirus i el 70% de la seva plantilla estigui de baixa, amb símptomes de la malaltia. Segons informa el Govern, atenent a l’alerta dels gestors privats del centre, s’ha encarregat a la fundació pública municipal Vilaniu la gestió immediata de l’equipament, amb una seixantena de residents. Així mateix, s’ha designat un funcionari públic per supervisar i coordinar les mesures adoptades i garantir que l’activitat del centre residencial es presti garanties.

Els informes del responsable del centre i dels serveis d’inspecció del Departament determinen que el centre residencial “presenta una situació excepcional pel que fa la manca de treballadors que l’impossibilita per prestar un servei adient”. Treball, Afers Socials i Famílies justifica que ha pres aquesta mesura d’urgència per a garantir “el bon funcionament de l’equipament”, que disposa de 62 places residencials –59 de les quals estan ocupades.

Et pot interessar  El PP clama al carrer contra l'amnistia, situa el 9-J com un "plebiscit" a Sánchez i demana eleccions generals

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut