Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Moren 23 avis per coronavirus en una residència de Madrid que la UME va desinfectar dissabte i diumenge

Aquí, en canvi, el Govern intervé una residència de gent gran de Valls en “situació crítica” amb deu positius de coronavirus

Agències 25/03/2020
Membres de la UME desinfectant una residència de gent gran | EP

La UME va desinfectar dissabte i diumenge el centre

La residencia de gent gran Santíssima Verge i San Celedonio de Madrid ja acumula 23 morts per coronavirus, entre ells dues monges, segons publiquen el Periódico i el País. El centre, ubicat al districte de Chamartín, té més d’una trentena de professionals en quarantena per la covid-19 i s’han separat les persones sanes de les malaltes. La Unitat d’Emergències Militar (UME) va fer tasques de desinfecció al centre entre dissabte i diumenge però la direcció demana que prenguin el control de les instal•lacions per l’empitjorament de la situació. Alguns dels infectats han mort al centre i altres en hospitals durant d’aquest mes de març.

Aquí, en canvi, el Govern ncarrega la gestió de l’equipament a una fundació municipal i designa un funcionari públic com a supervisor

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha intervingut aquest dimecres la residència de gent gran Ballús de Valls per la “situació crítica” en què ha quedat després que s’hi hagin confirmat deu positius per coronavirus i el 70% de la seva plantilla estigui de baixa, amb símptomes de la malaltia. Segons informa el Govern, atenent a l’alerta dels gestors privats del centre, s’ha encarregat a la fundació pública municipal Vilaniu la gestió immediata de l’equipament, amb una seixantena de residents. Així mateix, s’ha designat un funcionari públic per supervisar i coordinar les mesures adoptades i garantir que l’activitat del centre residencial es presti garanties.

Els informes del responsable del centre i dels serveis d’inspecció del Departament determinen que el centre residencial “presenta una situació excepcional pel que fa la manca de treballadors que l’impossibilita per prestar un servei adient”. Treball, Afers Socials i Famílies justifica que ha pres aquesta mesura d’urgència per a garantir “el bon funcionament de l’equipament”, que disposa de 62 places residencials –59 de les quals estan ocupades.