Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Metges de Catalunya critica la pròrroga del contracte de Ferrovial per a la gestió del 061

El sindicat ha lamentat també que “no es plantegi revertir el contracte” que té amb Ferroser, una filial de l’empresa espanyola

Redacció 13/11/2020
La Generalitat va externalitzar el rastreig dels positius de covid i els seus contactes a Ferrovial.

El sindicat Metges de Catalunya (MC) ha criticat aquest divendres que la conselleria de Salut de la Generalitat hagi prorrogat el contracte amb l’empresa Ferrovial, a canvi de 8,8 milions d’euros, per a la gestió del servei telefònic 061 CatSalut, ha informat en un comunicat.

El sindicat ha lamentat també que “no es plantegi revertir el contracte” que té amb Ferroser (una filial de Ferrovial) per al servei de rastreig de contactes de persones infectades per un valor de 17,6 milions.

Ha defensat que l’alternativa a Ferrovial passa per “tenir una sanitat pública forta i dotada de pressupost suficient” per poder assumir aquests serveis que actualment estan privatitzats.

El sindicat ha acusat la consellera de Salut, Alba Vergés, de perdre una oportunitat per a “deixar de col·laborar amb empreses amb ànim de lucre” i recuperar per a l’àmbit públic la gestió del 061 i del rastreig de contactes de Covid-19.

Ha destacat que tant Vergés com el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, “van reconèixer fa cinc mesos que l’Executiu català s’estava replantejant els contracte signats” amb Ferrovial i la seva filial, Ferroser.