Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

#MarcaEspaña L’inquietant vídeo d’un col·lectiu de joves que reclama celebrar misses presencials

|

- Publicitat -

Un inquietant vídeo protagonitzat per joves corre per la xarxa publicat pel digital cristià InfoVaticana. S’hi poden veure diferents grups de gent jove que reclamen poder anar a missa.

Publicitat

Envien un missatge directe a l’església: “queridos obispos, queremos la misa, queridos pastores devolvednos la misa” i reclamen que és un dret i que privar-los-en és il·legal.

Afirmen que coneixen les mesures de seguretat necessàries “per evitar que una celebració sigui un perill” i ho compren amb anar al supermercat o a la farmàcia.

Asseguren que han d’anar a missa per “cuidar la nostra ànima” i, tanmateix, recorden que “no estem bojos ni som uns fanàtics ni, molt menys, tenim intenció d’encomanar o contagiar-nos” però volen que hi hagi oratòries presencials.

Per acabar-ho d’adobar, recorden que “ha començat el Ramadà, i les autoritats han felicitat des de totes les instàncies a la minoritària població musulmana, garantint-los que podran complir els seus ritus sempre que mantinguin les mesures necessàries” i es pregunten “per què la religió majoritària, la que ens ha format com a societat, la que ens ha donat la nostra visió de món, ha de ser menys?”.

Un vídeo que pot ferir sensibilitats i que recomanem no visualitzar si fa poc que s’ha ingerit algun líquid o aliment.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió