Dilluns, 25 d'octubre de 2021 - Edició 1187
La República

#MarcaEspaña L’Audiència Nacional deixa en llibertat per error un important mafiós italià

La “gran fita” d’Espanya per detenir un ‘capo de la màfia’ ha quedat en res perquè s’ha tornat a fugar sense deixar rastre

Àlex Huguet
Àlex Huguet 20/10/2020

L’Audiència Nacional ha deixat en llibertat, per error, un important capo de la màfia calabresa. El jutge diu que ningú no el va avisar que l’home pertanyi a l’Ndrangheta, un dels grups mafiosos més importants que hi ha a Itàlia. Vittorio Raso té 41 anys i el van detenir fa 10 dies a Barcelona. La policia espanyola va anunciar la seva detenció a bombo i plateret en un comunicat perquè es tractava d’un destacat membre de la màfia, i de fet es va poder veure en mitjans espanyols.

Segons informa el diari El País, l’endemà, l’Audiència Nacional va deixar en llibertat aquest l’home després de prendre-li declaració. El jutge diu que ho va fer perquè l’ordre de detenció internacional emesa per itàlia només precisava que se’l requeria per delicte d’extorsió, i assegura que ningú li va dir que es tractava d’un gran capo de la màfia. La policia espanyola defensa, però, que la denúncia que va presentar al magistrat detallava tots els delictes que hauria comès. Ara, el jutge ha emès una nova ordre de crida i cerca per intentar detenir el mafiós i desfer l’error, tot i que per ara és impossible perquè el criminal s’ha fugat.