Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

#MarcaEspaña La justícia espanyola permet que un pare acusat d’abusos sexuals a la seva filla l’acompanyi a declarar

A més, Fiscalía va enviar una nota d’acusació pública als mitjans de comunicació abans que entregar-la a les parts, un procediment poc habitual

Redacció 14/02/2020

Una nena d’onze anys que havia de declarar aquest dijous sobre els possibles abusos sexuals del seu pare cap a ella, s’ha vist obligada a anar als jutjats acompanyada pel seu propi progenitor, acusat en la causa, i també de marxar amb ell.

La víctima és filla d’una de les mares detingudes en el cas Infancia Libre el maig de l’any 2019, i des de llavors estava vivint amb el seu pare, allunyada de la seva mare perquè se li havia aplicat una ordre d’allunyament, segons explica el diari Público.

A més, l’actuació de la Fiscalia ha estat diferent del que sol fer en aquests casos: una hora i mitja abans que la menor declarés, va emetre un comunicat informant que havia presentat un escrit d’acusació contra la mare per un delicte de sostracció de menors pel que sol·licitava 3 anys de presó. Segons l’advocat de la progenitora, aquest escrit no estava registrat al jutjat durant el matí i s’havia enviat als mitjans de comunicació abans d’ensenyar-ho a les diferents parts que porten el cas.

Un mal tràngol per la víctima de tota aquesta situació, que es veu immersa en una batalla judicial entre els seus dos pares, presumptes delinqüents.