Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

L’unionisme ultra fa pintades homòfobes i amenaça de mort un Mosso independentista

Apareix un penis gegant amb el nom d’Albert Donaire a Sant Celoni i demanen que “cremi al foc “com feien els nazis amb els gais

Gerard Sesé 14/02/2020
Pintades homòfobes contra el Mosso independentista a Sant Celoni

Albert Donaire és conegut a les xarxes socials per ser un Mosso obertament independentista. No és l’únic ni molt menys però sí una de les cares visibles del moviment. A més, acumula desenes de milers de seguidors i va entrar al Secretariat Nacional de l’Assemblea ara fa un parell d’anys. Donarie no ha amagat tampoc el seu activisme pel col·lectiu LGTBI.

Un còctel massa potent per als unionistes més recalcitrants: mosso, independentista i gai. És per això que s’ha convertit en una diana molt recurrent de l’odi i la ràbia dels autoanomenats constitucionalistes.

Personatges com Inma Alcolea o Santi Pulido han abocat la seva ira i homofòbia contra ell, ambdós reputats unionistes casposos. I, davant la impunitat de la qual gaudeixen els espanyolistes per llençar tota mena d’insults i improperis propis de la ultradreta més casposa, s’han vist forts i han anat més enllà.

Des de perfils falsos a Twitter, han passat a les amenaces i a la publicació de dades privades. Ara fa un parell de dies, un compte unionista publicava l’adreça de casa de Donaire. Ahir, demanaven la seva mort: “el millor seria fer com a Alemanya, tot tarat (en referència als homosexuals) al foc”.

Per acabar-ho d’adobar, el famós unionista radical Santi Pulido, el del camió atrotinat que es passeja pel Maresme sembrant por, ha publicat una foto on explica que ell mateix ha pintat un penis gegant a Sant Celoni acompanyat d’unes marietes (en referència a dir ‘marica’ als gais) i amb el nom del secretari nacional de l’ANC. A més, hi afegeix “polla española” que no s’entén què volia expressar exactament a part de fer mal al Mosso.

Unes amenaces i difamacions públiques que esprem que no segueixin impunes.