Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

L’exèrcit espanyol busca reclutes a Badalona i Castelldefels

Ha instal·lat punts d’informació a les dues ciutats intentant seduir els ciutadans més unionistes

Redacció
Redacció 31/08/2020
Felip VI i Joan Carles de Borbó, en un acte de l'exèrcit / Flickr

Ni a Vic, Girona, Cervera o Tortosa: no! A Castelldefels i Badalona. Aquestes són les dues ciutats que l’exèrcit espanyol ha escollit a Catalunya per a intentar reclutar soldats per a les seves tropes.

El perfil que intenta seduir la força armada del Reino d’Espanya solen ser nois joves, amb certa precarietat laboral i, si són de Catalunya, han de ser unionistes. Triant de tòpics, doncs, el Ministerio de Defensa ha pensat que la ciutat del Barcelonès i del Baix Llobregat podrien ser bones canidadates.

I és que, segons explica ElConfindencialDigital, les Forces Armades estan duent a terme una campanya exprés de reclutament durant dues setmanes amb un desplegament per diferents municipis de l’Estat per donar a conèixer entre els joves les possibilitats professionals que ofereix convertir-se en militar.

S’estan instal·lant “punts d’informació per a l’accés a les Forces Armades i l’exèrcit de terra” amb vehicles (furgonetes) que s’obren i es converteixen en una improvisada oficina de reclutament, amb diversos militars especialitzats a atendre als interessats en ingressar a les Forces Armades. A Catalunya, hi ha dues poblacions seleccionades: Badalona i Castelldefels. Segons el mitjà citat, l’exèrcit hauria escollit aquestes dues ciutats perquè a les eleccions del 2017 la suma independentista és “només” del voltant d’un 30%.