Diumenge, 7 de març de 2021 - Edició 955
La República

L’escandalós titular de La Vanguardia per blanquejar l’unionisme espanyol de Catalunya

El rotatiu del Grupo Godó fa publicitat d’un moviment en vies d’extinció

Redacció
Redacció 14/09/2019
Màrius Carol sortint de la Caserna de la Guardia Civil de Barcelona

La tercera via de Josep Anton Duran i Lleida va demostrar ser un autèntic bluf alimentat pels mitjans de comunicació de la caverna.

Desenes de mesos després, els tentacles de l’Estat segueixen insistint i ara toca, un altre cop, parlar i promocionar el “catalanisme polític”. És per això que un dels diaris més submisos i al servei de l’Estat, La Vanguardia, ha engegat la campanya per a blanquejar el moviment que ha titllat com “el catalanisme no nacionalista”.

De fet, aquest és l’escandalós titular “El catalanismo “no nacionalista” se moviliza”. És evident que els seus integrants no són nacionalistes catalans, són nacionalistes (i radicals) espanyols.

L’article parla d’una trobada on hi haurà l’actual president de convergents, Germà Gordó; Teresa Pitarch, de convergents; els dirigents de la Lliga Democràtica Astrid Barrio i Josep Ramon Bosch; el president de Lliures, Antoni Fernández Teixidó; l’exdiputat d’Unió Democràtica Roger Montañola; l’exdirigent del PP i exeurodiputat Santiago Fisas; el portaveu del grup Ciutadans a Salou i expresident del Consell de l’Advocacia Catalana, Pere Lluís Huguet.

El Grupo Godó assegura que els impulsors busquen posar les bases d’una aliança electoral o fins i tot d’un nou partit amb la intenció de tornar a fer que “Catalunya sigui el motor econòmic d’Espanya i del sud d’Europa, garantint la inversió en infraestructures necessàries per revertir la fugida d’empreses i atraure noves”, a més de promoure la “cohesió, el benestar i la justícia social”.

D’aquest text esperen que sorgeixi després de la reunió del 18-S un manifest fundacional que posi les bases del “nou catalanisme”.

Per acabar de reblar el clau, La Vanguardia ofereix la següent enquesta: “¿Hay espacio para un nuevo partido catalanista?”