Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

Les suposades deficiències durant l’inici del coronavirus a Madrid

L’Hospital Gómez Ulla de Madrid va donar d’alta a potencials portadors del virus després que s’haguessin passejat per les seves instal·lacions

Àlex Huguet
Àlex Huguet 18/03/2020

L’usuari David Lladó ha fet un tuit al seu perfil de la xarxa social, on demostra amb una recerca d’articles i investigació, quin va ser l’origen de l’escampall de coronavirus que hi ha hagut a Madrid durant tots aquest dies, per ser la comunitat autònoma amb més casos, i per tant, més falta d’actuació per protegir-se de la infecció.

Segons aquest usuari, tot comença amb els 21 ciutadans espanyols provinents de Wuhan, que van traslladar a l’hospital, i van determinar que aquests no tenien febre. Tècnicament, Soraya Saez de Santamaria havia habilitat una planta de l’hospital Gómez Ulla per casos com aquests, però aquests pacients van ser portats a una planta normal, i després de dues setmanes els van deixar marxar sense cap seguiment posterior. Aquest fet es va ajuntar amb el cas d’un ciutadà xinès que assegurava tenir símptomes del coronavirus després d’haver estat a Wuhan, i que després de passejar-se per diversos indrets de l’hospital, també va ser donat d’alta.

Casualitats de la vida, resulta que a finals de febrer, un metge d’urgències i una altra persona de l’hospital van ser diagnosticades amb el coronavirus, i a partir d’aquí tot va anar a més. Per tant, segons Lladó, així va ser com es va escampar inicialment el virus per Madrid, per no seguir un protocol estricte ni fer un control rigorós per la gent no espanyola provinent de la Xina.