Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

La Guardia Civil incita una “caça de bruixes” contra Tsunami Democràtic

La policia espanyola pressiona els transportistes perquè denunciïn danys i perjudicis pel tall a l’AP-7

Redacció
Redacció 11/10/2020

Hi ha moltes maneres d’exercir la repressió contra la dissidència per part d’un Estat: la política, la mediàtica, la judicial, la policial i, la més mesquina de totes, la d’aconseguir que els mateixos ciutadans es converteixen en delators.

Una pràctica coneguda a través de l’expressió “caça de bruixes” que pretén que siguin els mateixos ciutadans els que exerceixen la repressió contra els seus compatriotes, sempre sota la pressió de les clavegueres de l’Estat.

Aquesta és la intenció inequívoca que intenta dur a terme la Guàrdia Civil per intentar engrandir la carpeta d’acusacions contra Tsunami Democràtic, la plataforma que va aconseguir realitzar grans mobilitzacions pacífiques i de desobediència civil un cop publicades les sentències contra els presos polítics i que va desaparèixer misteriosament un cop anunciada la taula de diàleg.

Tal com explica el periodista Quico Sallés a Elmon.cat, la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil està pressionant dues associacions de transportistes perquè presentin una denúncia pels talls del Tsunami a la Jonquera i a Salt. La benemèrita ha contactat fins a dues vegades amb la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies i la Federació Nacional d’Associacions de Transport a Espanya (Fenadismer), per tal que informin dels danys que calculen que van patir durant el que anomenen la “concentració il·legal independentista”.

Tal com detalla el mitjà citat, els investigadors de la Guàrdia Civil detallen només dos dies després del tall, el 14 de novembre ja van contactar amb aquestes associacions de transportistes. En una segona ocasió, els recordaven que “es tornava a reiterar la disposició d’aquest cos per rebre les denúncies” i si s’hagués presentat alguna denúncia que se’ls fes arribar. Així mateix, els instructors “sol·licitaven” que, si les dues associacions han realitzat “estudis o valoracions sobre els perjudicis ocasionats als seus afiliats o al transport en general pels talls a l’autopista”, també els ho trametin.