Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

La Generalitat demana entre 8 i 44 anys de presó per als tres processats pels atemptats del 17-A

L’acusació no sol·licita penes per delictes d’assassinat, com també va descartar la Fiscalia

Avatar
Agències 14/08/2020
Els memvres de la cèl·lula terrorista causant del 17-A que van sobreviure

La Generalitat demana penes de 44 anys de presó per a dos dels processats pels atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils i 8 anys per al tercer. L’acusació de la Generalitat atribueix a Mohamed Houli Chemal, l’únic supervivent de l’explosió a Alcanar, i a Driss Oukabir, germà d’un dels terroristes morts, el delicte de pertinença a organització terrorista i en demana 12 anys de presó; de tinença i fabricació d’explosius (15 anys); d’estralls terroristes (14) i de lesions per imprudència greu (3). Per a Said Ben Iazza demana 8 anys de presó per un delicte de col·laboració amb organització terrorista. Aquesta acusació no sol·licita penes per delictes d’assassinat, com també va descartar la Fiscalia.

L’Audiència Nacional va obrir el juliol judici oral contra els tres únics processats pel 17-A i va acordar que no se’ls jutjaria per assassinat. El tribunal va deixar la porta oberta a poder-ho fer per assassinats en temptativa o lesions de caràcter terrorista per l’acumulació d’explosius a Alcanar per preparar assassinats encara més massius.

Com la Fiscalia, la Generalitat ha decidit no demanar penes pels delictes d’assassinat que va cometre la cèl·lula terrorista a Barcelona el 17 d’agost del 2017 i a Cambrils la matinada del 18. Els membres de la cèl·lula van ser abatuts després de causar 16 morts i 130 ferits.

Diverses de les acusacions particulars i les dues populars havien sol·licitat al tribunal que ordenés al jutge instructor l’ampliació de la imputació als tres membres de la cèl·lula per les víctimes dels atemptats de Barcelona i de Cambrils.

L’acusació de la Generalitat demana que Oukabir i Houli indemnitzin els agents dels Mossos d’Esquadra per les lesions i seqüeles causades.