Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

La CCMA cedeix i millora substancialment les condicions pel doblatge en català

La plataforma Dubbcn ha celebrat la “reacció positiva” de la Corporació per iniciar “un camí d’enfortiment del doblatge en català”

Àlex Huguet 25/11/2021

Les reivindicacions de la plataforma DUB amb el Doblatge en Català està començant a donar els seus fruits. Després d’anunciar que la CCMA havia acceptat reunir-se per intentar millorar condicions econòmiques i de qualitat del doblatge en català, finalment la Corporació ha retirat les condicions que havia publicat d’entrada el 4 de novembre i ha publicat les noves millores.

Tal com explica DUB en un fil a Twitter, els canvis van des de l’increment del pressupost en un 25%, un augment d’hores per comprovar la qualitat del doblatge que s’ha gravat als estudis, fins a la millora de la distribució d’estudis homologats. A més, des de DUB asseguren que hi haurà un diàleg constant per vigilar que es compleixin les millores i introduir-ne més de cara al futur.

Amb tot, una molt bona notícia pel sector i en general per la preservació de la llengua catalana. DUB ha agraït a la CCMA que hagi “iniciat un camí d’enfortiment del doblatge en català”.