Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

La baixada ‘fake’ de l’estanquera a Palau fa que l’Estat enviï més antidisturbis a Catalunya

L’entrada al Parc de la Ciutadella va acabar de decidir Interior a enviar tres grups de la Unidad Central de Intervención (UCI)

Redacció 07/01/2020
Imatge d'agents antiavalots de la policia espanyola preparats per carregar

L’Estat havia començat a retirar les forces d’ocupació a Catalunya a finals de desembre i, per tant, semblava que posava fi al ‘Operativo Ícaro’ iniciat a l’octubre. Però la baixada ‘fake’ de l’estanquera al Palau de la Generalitat divendres al vespre i l’entrada al Parc de la Ciutadella per l’últim ple del Parlament del dissabte, han fet canviar els plans a Interior.

Els últims dies s’ha decidit enviar de Madrid a Barcelona gairebé 150 agents més: el 4 de gener van sortir de la Policía nacional espanyola Moratalaz dos grups (cada un de gairebé 50 efectius) de la Unitat Central d’Intervenció (UCI), amb destinació a Barcelona.

Per a aquest dimarts 7 de gener estava previst l’enviament d’un altre grup de l’UCI, que és una unitat central que complementa a les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) amb base a diferents punts d’Espanya, i que en la pràctica és una altra UIP més.

D’aquesta manera, els tres grups de l’UCI se sumen a la presència que ja hi havia a Catalunya fins al moment. Segons explica elconfidencialdigital, l’enviament d’aquests tres grups de la Unitat Central d’Intervenció (UCI) no estava previst i es va prendre amb certa urgència aquest dissabte.