Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 950
La República

Investiguen una escola de policia espanyola per falsificar notes d’alumnes

Un dels professors ha presentat una querella on acusa el cap del departament de ciències jurídiques d’haver instat professors a aprovar alumnes amb un 4 a la nota de la prova

Redacció
Redacció 19/01/2021

Una escola de policia d’Àvila, a Castella i Lleó, està sent investigada per un jutge que ha admès a tràmit una querella interposada per un professor del centre. Segons la denúncia, el centre hauria falsificat notes d’estudiants que no haurien arribat a l’aprovat als examens d’accés. Així ho detalla El País, que explica que la principal acusació va dirigida a un dels responsables del centre, el cap del departament de ciències jurídiques de l’escola, que per un motiu desconegut el dia d’avui, hauria instat diversos professors de l’escola a aprovar alumnes que haguessin tret més d’un 4, i per tant, que estiguessin suspesos en la prova d’accés.

Els documents també detallen que s’hauria demanat a diversos docents inflar la qualificació amb la justificació de “les circumstàncies que han afectat el curs per la pandèmia del coronavirus”. Unes irregularitats que si s’acaben confirmant, posarien en dubte el nivell d’alguns policies espanyols que surten d’aquesta escola.