Dijous, 4 de març de 2021 - Edició 952
La República

[Imatge] Un vigilant privat de Renfe llueix un tatuatge franquista

La icona feixista la duu al tríceps del braç esquerre i són el jou i les fletxes, l’emblema de la Falange Española

Gerard Sesé
Gerard Sesé 13/07/2020

Malauradament, els agents de seguretat privada de Renfe s’han convertit sovint en notícia per les seves males praxis a l’hora de gestionar conflictes amb passatgers a les andanes, a les estacions i als trens. Un fet accentuat ara que han de controlar que tothom porti mascareta degut a la pandèmia de la Covid-19.

Sovint, usuaris de la infraestructura de transport terrestre han gravat els excessos de violència i repressió que han mostrat aquests individus i, a més, moltes vegades les víctimes són passatgers immigrants o que no eren de raça blanca.

Un usuari de Renfe ha captat amb la càmera del seu telèfon mòbil un membre de l’empresa Sureste Seguridad, que ofereix els seus serveis a la ferroviària espanyola, amb un jou i les fletxes ben gros tatuat al tríceps del braç esquerre. Aquest és l’emblema de la Falange, el partit únic del dictador sanguinari Francisco Franco i d’ideologia feixista.

No és el primer cas ni serà l’últim. Ara fa uns dies corria un vídeo d’un altre membre de seguretat de Renfe que al crit de “viva España” assegurava “anar a tope” i que volia “sang”.