Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

[Exclusiva] Toni Albà torna al Polònia

L’equip de Toni Soler necessita el retorn de Juan Carlos I i Alfred Bosch, dues de les imitacions del còmic de Vilanova

Gerard Sesé 10/03/2020
Pla mitjà de l'actor Toni Albà disfressat de Joan Carles I aquest dissabte 30 de març de 2019. (Horitzontal)

Tot just un any després de ser acomiadat per la productora Minoria Absoluta, l’humorista, imitador i còmic de Vilanva i la Geltrú, el veterà Toni Albà, tornarà a les pantalles de tots els catalans aquest dijous en la nova entrega del programa de sàtira política ‘Polònia’ de TV3 que dirigeix el periodista i historiador Toni Soler.

De fet, el mateix Soler va ser l’encarregat sobre la decisió final de prescindir d’Albà després de la polèmica creada pels mitjans de Madrid (i d’alguns catalans) per un tuit satíric i humorístic que l’opinió pública va relacionar amb un acte (desastrós) de Ciudadanos a Waterloo a la Casa de la República.

En aquesta entrevista, Albà explicava què havia passat.

Dotze mesos després (i amb un cas similar contra el mateix Soler per unes bromes sobre els Mossos al seu programa Està Passant) Minoria Absoluta ha vist la necessitat de tornar a comptar amb les pallassades de Toni Albà i, concretament, de les seves imitacions. Els escàndols coneguts ara de Juan Carlos I i el cas dels assetjaments sexuals d’un assessor d’Alfred Bosch, que ha dimitit com a conseller d’Exteriors, fa que el ‘Polònia’ necessiti el còmic de Vilanova.

Ell mateix confirmava a aquest diari el seu retorn amb el seu humor “la Casa Real i ERC en mostra de solidaritat amb els fets de fa un any (les acusacions contra la meva persona per part de la Sra. Montapollos) han decidit conjuntament destapar diferents escàndols. I en conseqüència us faig saber que des del Polònia m’han demanat de tornar per fer el Rei i l’Alfred Bosch”.