Edició 1766

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1766

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

[Exclusiva] RTVE denuncia TeVeCat per un “clar risc de confusió” per la marca

|

- Publicitat -

La televisió pública espanyola, RTVE, ha enviat un burofax a TeVe.Cat, la nova televisió privada en català i que va estrenar les seves emissions el passat abril, perquè té un nom massa similar.

Publicitat

Al text al qual ha tingut accés en exclusiva La República, s’assegura que “la utilització del nom TeVe.Cat suposa una reiterada i greu vulneració de drets” i l’acusa de “competència deslleial” i que “lesiona greument la imatge i reputació de RTVE”.

Des de la televisió pública s’afirma, a més, que “hi ha un risc clar de confusió pel públic” fins i tot, sonorament.

“El gegant espanyol contra el nan plural i català”

Des de l’administració de TeVeCat, que ocupa la freqüència a la TDT que usava abans El Punt Avui TV, asseguren que no comparteixen la visió de RTVE i que defensaran la marca als tribunals.

Expliquen a La República la desigualtat de la confrontació: “això és el gegant espanyol contra el nan plural i català”. De fet, fins i tot, van més enllà: “No ens ha sorprès gens: a la fi, som competència i tenen por que els prenguem tant l’audiència com una quota de les subvencions”.

Gir sobiranista

TeVeCat, l’única televisió privada en català generalista que ofereix contingut regular durant tota la franja horària cada dia (8TV està pràcticament té una programació residual i farcida de sèries de fa més de 10 anys de TV3) ha incorporat figures reconegudes del sobiranisme català. Toni Albà hi fa un programa cada dia a les 20:30 amb entrevistes i actualitat “Albà de bòlit” i també ha arribat amb un acord amb Gabriel Rufián per a emetre el seu programa d’entrevistes “La Fàbrica”.

Et pot interessar  Més estudiants estrangers que aprenen català: la UPF dobla els estudiants matriculats en un any

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió