Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

Es manté la baixa demanda de transport públic a Barcelona

Al metro, ha caigut un 76% respecte un dia feiner i a Rodalies un 82,3%

Avatar
Agències 19/03/2020

La baixa demanda al transport públic de Barcelona i la seva àrea metropolitana es continua mantenint en la quarta jornada laboral després de l’aprovació del decret d’estat d’alarma el cap de setmana passat. Així, segons TMB fins a les sis del matí d’aquest dijous s’ha registrat un 61% menys de demanda al metro, en la línia d’aquest dimecres, mentre que fins a les vuit del matí el descens ha estat del 76%, un punt més que ahir. En la jornada d’ahir, el metro va registrar una demanda 87% inferior a la d’un dia laborable i un 91% al bus i ja s’han deixat de fer 1,8 milions de viatges. Pel que fa la xarxa de Rodalies, la demanda s’ha reduït en un 82,3% aquest dijous al matí, segons ha informat Renfe, i a FGC en un 90,5%.

A FGC, la demanda ha caigut un 90,5% respecte un dia feiner habitual, amb 33.264 passatgers a les línies metropolitanes. Aquesta dada contrasta, per exemple, amb la del passat 9 de març, quan va ser de 329.822 persones. Des d’aleshores, l’afluència de passatgers ha anat caient exponencialment, sobretot des de divendres passat quan van començar les primeres crides de les autoritats al confinament.

La companyia, que desconsella viatjar si no és per raons “inajornables”, recorda que a la línia Llobregat-Anoia el servei es troba interromput entre les estacions de La Pobla de Claramunt i Anoia pel confinament de la capital de l’Anoia, avui fa una setmana. Per tant, el servei es presta entre Plaça Espanya i La Pobla de Claramunt.

Per la seva banda, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) recorda que un cop finalitzi el període d’emergència sanitària i l’estat d’alarma informarà de com compensarà els títols que no s’hagin pogut utilitzar durant aquest període.

Relacionats