Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Els veïns desallotjats per l’incendi de Castellví podran tornar a casa aquesta tarda si el foc evoluciona favorablement

L’orígen del foc és la negligència d’un veí que estava fent treballs amb una radial

Redacció
Redacció 14/07/2021
Una radial treballant i emetent guspires

Es confirma que el foc que crema a Martorell, Castellví i Sant Andreu de la Barca té l’origen en la negligència d’un veí que estava fent treballs amb una radial. “Les guspires han iniciar l’incendi”, segons paraules de Jaume Bosch, cap de l’àrea regional de Barcelona dels Agents Rurals.

La darrera actualització assenyala que la cinquantena de veïns que van veure’s obligats a deixar casa seva a causa de l’incendi de Castellví de Rosanes podran tornar als seus domicilis aquesta tarda si el foc segueix evolucionant favorablement. Així ho ha anunciat l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, que ha condicionat el retorn al fet que “no hi hagi cap revifalla de l’incendi”. Els veïns van passar les primeres hores de l’incendi amb molta incertesa i angoixa: “Va ser una sorpresa molt desagradable i no sabíem si el foc arribaria ràpid o no”, expressa un dels afectats, Júlio Chasco. Un altre dels veïns desallotjats, Josep Mata, diu que entenen perfectament que encara no els deixin tornar a casa perquè “ara mateix el primordial és que puguin apagar el foc”.

Els alcaldes de Castellví de Rosanes, Martorell i Sant Andreu de la Barca s’han reunit aquest dimecres al migdia amb la cinquantena de veïns desallotjats a causa del foc. Els han comunicat que, amb tota probabilitat, aquesta tarda podran tornar a casa seva. De fet, la previsió dels Bombers és donar l’incendi per estabilitzat aquest vespre o, com a molt tard, demà al matí.

En Júlio Chasco és un dels veïns de la urbanització de Can Sunyer de Castellví de Rosanes que aquest dimarts va ser desallotjat de casa seva a causa del foc. Relata que fa tot just un any que van mudar-se a viure en aquesta casa i diu que ha estat una situació “molt desagradable” i que han passat molta angoixa. Ell i la seva família han optat per passar la nit a casa de familiars i confia en poder tornar a casa seva el més aviat possible: “Ens han informat que el foc no està controlat però sí molt estabilitzat, tot i que amb l’aire que corre en qualsevol moment es pot descontrolar”.

En Josep Mata també es veí de la urbanització de Can Sunyer i es mostra confiat en què aquesta tarda podrà tornar a casa. “Ens han comentat que la situació està bastant controlada, tot i que no saben si pot haver-hi alguna revifalla quan torni a bufar el vent”. Mata s’ha allotjat a casa de familiars i ha agraït la bona predisposició dels tres ajuntaments: “Ens han ofert anar a un hotel i s’han portat molt bé”.