Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El misteriós jove que porta 77 nits donant la ‘bona nit’ als presos de Lledoners: “M’he autoimposat venir fins que siguin lliures”

Es fa dir Joan BonaNit i no vol revelar la seva identitat: “el més important és el què i no el qui” explica en exclusiva a La República. Però no […]

Gerard Sesé 13/09/2018

Es fa dir Joan BonaNit i no vol revelar la seva identitat: “el més important és el què i no el qui” explica en exclusiva a La República. Però no només no ens diu el seu nom, “em diuen Joan”, sinó que tampoc vol que se sàpiga la seva edat i on viu: “visc pel Bages”.

Ja fa 77 nits que en Joan BonaNit es planta cap al vespre a Lledoners i amb un megàfon crida, un per un, els noms dels presos polítics empresonats a la presó de Sant Joan de Vilatorrada i els desitja una bona nit. També fa càntics per al seva llibertat. I té previst fer-ho fins que siguin lliures: “m’he autoimposat venir aquí cada nit fins que surtin de la presó” explica.

El megàfon que usa Joan BonaNit a Lledoners

El megàfon que usa Joan BonaNit a Lledoners

La idea va sorgir sola en saber que es traslladaven a la presó de Lledoners i té per objectiu recolzar els presos i donar-los escalf: “el primer dia vaig veure que els presos ens poden escoltar perquè ens responien. Llavors vaig decidir que vindria cada nit”. A més, en Joan ens narra que li consta que el l’Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull, Raul Romeva, Quim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart l’han escoltat i li han fet transmetre el seu agraïment.

I encara té més feina ja que explica que té previst també algun dia anar a la presó del Catllar, on hi ha Carme Forcadell i la de Figueres on hi ha Dolors Bassa.

El jove està sorprès del ressò que ha tingut a les xarxes “en cap moment vaig pensar que tingués cap repercussió mediàtica, sinó que era un sentiment i un deure que considero que tinc cap als nostres presos polítics”.

Així doncs, aquesta nit serà la número 78 que en Joan, incansable, agafa el seu megàfon i es dirigeix a la presó per enviar aquest missatge tan petit però alhora tan poderós de cara als presos polítics i l’opinió pública catalana. De fet, alguns republicans que han coincidit amb ell l’han gravat, sempre d’esquena, com dur a terme la seva acció. Aquí el podeu veure: