Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El brot de Covid-19 a la residència de Falset ha causat 40 morts

Queden 18 avis positius i 52 ja han superat la malaltia

Redacció 05/11/2020
Entrada principal a la Residència Les Vinyes, al centre de Falset. Imatge publicada el 19 d'octubre del 2020. (Horitzontal)

El brot de covid-19 detectat el setembre a la residència Les Vinyes de Falset ha acabat amb la vida de 40 residents, segons ha assegurat l’Ajuntament de Falset en un comunicat. Segons el consistori, que hauria estat informat pel Departament de Salut, encara hi ha 18 positius i 52 persones ja han superat el virus. El centre fa unes setmanes va ser intervingut per la Generalitat. A banda, al municipi hi ha sis casos positius, dos dels quals estan hospitalitzats mentre que els altres quatre es troben en aïllament domiciliari.

Els familiars valoren empendre accions legals

Els familiars dels avis de la residència Les Vinyes de Falset estudien emprendre accions legals contra els gestors del centre. Ho explicaven en una carta que van adreçar a l’equip directiu, on rebaten el comunicat emès per l’empresa titular, Grupo Bastón de Oro. En la missiva, els parents sostenen que els treballadors –als quals defensen- no han tingut els EPI necessaris, que no s’ha aplicat correctament el Pla de Contingència del Govern i que el volum de la plantilla era insuficient. L’empresa, en canvi, critica que la intervenció de la Generalitat es va fer “sense avís previ”.