Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Controlat l’incendi que crema des de les tres de la tarda en una fàbrica de perfums d’Olesa de Montserrat

Els Bombers hi han enviat dotze dotacions i s’ha demanat el confinament de les naus veïnes

Agències 12/07/2021

L’incendi que crema des de les tres de la tarda d’aquest dilluns a la indústria Fragrance Science, del polígon can Singla d’Olesa de Montserrat (Baix Llobregat), ha estat donat per controlat poc abans de tres quarts de cinc de la tarda, segons han informat els Bombers. El cos d’emergències ha adreçat a l’indret del succés dotze dotacions terrestres i explica que un dipòsit ha explotat i crema un petit toll d’alcohol. Un segon dipòsit buit també crema hi ha afectat la façana. Protecció Civil, que ha activat l’alerta del pla d’emergències Plaseqcat per risc de fuita química, ha indicat que el dipòsit contenia dipropilen glicol. El foc ha obligat a evacuar la nau afectada i s’ha demanat el confinament de les naus veïnes.

Segons han explicat també els Bombers es tracta d’un foc exterior i després de controlar-lo s’hi segueix treballant amb la dotzena de dotacions. També s’inspecciona l’interior de la nau i fins ara s’ha constatat que el foc no s’ha propagat a la planta inferior, mentre que la planta superior ha resultat afectada pel fum.

Protecció Civil, de la seva banda, ha explicat que el dipòsit que ha explotat era de dotze tones, i que part del producte s’ha evaporat en la mateixa explosió. La resta ha quedat en una cubeta de recollida on està sent cobert amb escumes, informa la mateixa font. Un altre dipòsit de cinquanta tones que estava buit en el moment de l’incident també s’ha vist afectat pel foc i està sent extingit. Els Bombers també han hagut d’extingir uns 500 metres quadrats de marges que han pres a conseqüència de l’incendi del dipòsit.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat al lloc cinc unitats, una d’elles medicalitzada, però no hi ha hagut ferits o afectats. Els treballadors que es trobaven en la fàbrica afectada han estat evacuats i els treballadors de les empreses veïnes han estat confinats. Al lloc s’han desplaçat operatius de Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Sem.