Dimecres, 2 de desembre de 2020 - Edició 860
La República

Condemnat un torero per estafar l’assegurança falsejant que li havien robat el capot

#MarcaEspaña Va presentar una factura elaborada per si mateix on figuraven les seves falses compres que després assegurava que li havien robat

Redacció
Redacció 08/01/2020

Un torero de la localitat valenciana de la Pobla de Vallbona ha acceptat la pena d’un any i quatre mesos de presó per estafar la seva assegurança amb robatoris falsos de vestits de llums, capots, jaquetes curtes i botes.

Així es desprèn de l’acord assolit entre el ministeri fiscal i la defensa pel qual el torero es considera autor de dos delictes de simulació de delicte en concurs amb un delicte consumat d’estafa i un altre intentat, i d’un delicte de falsedat documental, amb la circumstància atenuant molt qualificada de reparació de danys.

A part de la presó, el torero se li ha fixat una multa de 720 euros. No obstant això, se li ha concedit la suspensió de l’execució de les penes privatives de llibertat sempre que durant el termini de quatre mesos no cometi cap nou delicte i aboni la multa imposada.

La primera denúncia per un fals robatori es va interposar el novembre de 2012, quan el torero va manifestar que havien entrat a robar a habitatge unifamiliar després de tallar la tanca metàl·lica, trencar la finestra del menjador i el pany de la porta de la cuina. Per aquests fets l’assegurança li va abonar 31.000 euros. Ha manifestat que era la segona vegada que li sostreien al seu habitatge en l’últim any. A l’any següent, el novembre de 2013, el torero va acudir de nou a la Guàrdia Civil i va denunciar un altre robatori de diversos efectes de l’interior de casa seva. Va donar part a la seva companyia d’assegurances, però en aquesta ocasió no li va arribar a abonar res en detectar el frau.

Per justificar els objectes sostrets, l’home, va presentar una factura elaborada per si mateix on figuraven les falses compres de quatre vestits de pagès, 1 zahones pell, una jaqueta curta marsellesa, quatre capots de passeig amb imatge, 6 vestits de llums, dos parells de botes per valor de 33.360 euros.

Segons explica la Cadena SER, el torero finalment ha reconegut els fets que se li atribueixen i ha acceptat l’any i quatre mesos de presó, encara que aquesta pena privativa de llibertat li quedarà en suspens.

Relacionats