Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Condemnat l’exlíder de les Joventuts Socialistes per distribuir vídeos de violacions a bebès

L’Equip de Delictes Tecnològics de la policia espanyola a Alacant titlla el cas com un dels més aberrants tractats fins ara on també s’hi incloïen tortures a nounats

Redacció 03/12/2020

Alejandro Díaz va ser el líder de les Joventuts Socialistes d’Elx (Alacant) i va haver de ser apartat quan la policia espanyola el va detenir per trobar en la seva possessió material pedòfil d’extrema duresa.

Davant l’evidència de les proves acumulades en contra seva i la petició de nou anys de presó per part de la Fiscalia, Díaz ha reconegut davant el jutge que visionava i distribuïa imatges d’adults violant a bebès així com fotografies de tortures a nadons, unes imatges que els experts en delictes de menors de la policia espanyola i de delictes tecnològics han explicat que han estat de les aberrants que fins ara s’han trobat.

Amb la confessió, l’acusat ha buscat una rebaixa de pena, que s’entreveia elevada i ho ha aconseguit: Ha estat condemnat només a tres anys de presó.

La frase intervinguda del condemnat en un xat que deia “els imagino cridant i plorant mentre els violo” va suposar el punt de partida d’una investigació en la qual aviat van emergir converses demolidores i imatges descarnades que molts policies van ser incapaços de veure, segons explica El Mundo.

Una condemna que sembla de riure per la gravetat dels fets si la comparem amb les condemnes als presos polítics, que tan sols van posar urnes al carrer.